_MG_6460 site

Tot mijn 12e was mijn leven zoals je dat leeft als gemiddelde Hollandse jongen. Daar kwam een dramatische wending in toen zich bij mij een oogziekte openbaarde. In korte tijd reduceerde mijn gezichtsvermogen -zelfs na correctie door contactlenzen of bril- tot slechts 30% van de normale capaciteit. Aanvankelijk leidde dat tot het nodige zelfbeklag, totdat ik in Groningen een varende tentoonstelling in een rijnaak bezocht met de titel ‘Het Land der Blinden’.

Daarin waren drie situaties nagebouwd waarin je als blinde terecht kan komen in het dagelijks leven. Uiteindelijk kwam ik na een donkere en enge tocht de tentoonstelling weer uit. Op dat moment was het al avond en ook donker. Toen merkte ik pas hoeveel ik zelfs in het donker nog wél kon zien met mijn visuele beperking.

Dat is een beslissend moment in mijn leven geweest waardoor ik mijn mentale knop om kon zetten en me ging richten op wat ik nog wel kan! Vanaf die dag ben ik gaan leven vanuit kansen en mogelijkheden, in plaats van bedreigingen en beperkingen. De inzichten en energie die deze cruciale ervaring heeft opgeleverd, gebruik ik nu dagelijks in mijn coachingspraktijk. Het leven biedt namelijk alles in overvloed als je bereid bent om echt te kijken!

Vanaf 1989 heb ik diverse functies vervuld bij onder andere ABN AMRO, KPN Telecom en de gemeente Groningen. Naast deze praktijkervaringen heb ik diverse gerichte opleidingen en trainingen gevolgd waardoor ik mij heb kunnen ontwikkelen tot een professionele trainer/coach.
In 2007 was ik toe aan een nieuwe uitdaging, het zelfstandig vestigen als coach en trainer. Inmiddels weten al aardig wat mensen uit een verscheidenheid aan organisaties de weg naar mijn praktijk te vinden.

 

Kenmerken:

Mijn stijl is te kenmerken als:

  • Empatisch en ook confronterend
  • Pragmatisch en ook mobiliserend
  • Mensgericht en ook resultaatgericht

 

Bel 050-5774199 of mail Erik Lotsy