Gezondheid:
Iedereen wordt wel eens ziek of heeft wel eens hoofdpijn of rugpijn, de één wat vaker dan de ander. Er is niet altijd een duidelijk aanwijsbare reden voor te vinden. De medische wetenschap is er ook steeds meer van overtuigd dat het niet altijd een puur fysieke kwestie is. De mentale gezondheid speelt ook een grote rol in het proces van ziek worden of niet. Men zou zelfs kunnen zeggen dat een mens zich ‘ziek’ kan denken en ook ‘beter’ kan denken. Stress is daarbij een niet te onderschatten factor in onze hedendaagse maatschappij.

Hoe werkt het mentale proces:
Probeert u zich het volgende voor te stellen: u staat in de keuken en pakt een citroen. Het is een mooie grote verse gele citroen. En stelt u zich verder voor hoe u deze citroen in 4 partjes snijdt. Gebeurt er al iets bij u, bijvoorbeeld in uw mond of beginnen uw ogen al te tranen? Het is niet raar als dit zo zou zijn. Er zijn genoeg mensen bij wie dit zo is. Dat kan uw verbeeldingskracht met u doen. Zo kunt u zich vast ook voorstellen dat u invloed op uw gezondheid kunt hebben met uw verbeeldingskracht of kracht van het denken.
Dat kan het mentale proces met u doen.

Praktijksituatie:
Stel dat u merkt dat iemand niet lekker in zijn of haar vel zit. Op het moment is het binnen het bedrijfsleven erg druk vanwege de hevige concurrentieslag die gaande is. Hoe gaat iemand om met de werkdruk? Dat kan op verschillende manieren. Eén manier is dat men harder werkt om de werkzaamheden af te krijgen, waardoor er stress kan optreden. Een andere keuze, zo heb ik regelmatig ervaren in de praktijk, is dat men zich ziek meldt. In dat geval kunt u b.v. als leidinggevende daar last van hebben doordat u een oplossing moet vinden voor dit probleem. Herkenbaar? En bedenkt u zich eens wat een zieke medewerker kost?
Dat is gemiddeld al gauw € 250 per dag.

LTCA biedt een oplossing:
Door iemand te coachen op het moment dat hij/zij niet lekker in zijn/haar vel zit, is het mogelijk om ziekteverzuim tegen te gaan. Het doel van mijn coaching is om samen met betreffende persoon een positieve houding te creëren en om aandacht te schenken aan de vraagstukken die men heeft. Door te luisteren, gerichte vragen te stellen en te confronteren, krijgt betrokkene meer inzicht in zijn / haar eigen handelen en vindt men meer balans in het werk- en privéleven. Het resultaat is dat men weer optimaal gaat presteren. De mogelijk aanwezige belemmerende overtuigingen, die nogal eens ten grondslag liggen aan ziekte, worden door mijn methodieken omgezet in motiverende energie.

 

Bel 050-5774199 of mail Erik Lotsy